Загальні тенденції розвитку сучасної преси в Україні як важливої передумови творення інформаційного суспільства - Паримський, І. С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
У статті йдеться про глобальні інформаційні процеси і світові тенденції демократизації у контексті новітніх технологій обміну інформації. Називаються поситивні та негативні фактори, котрі виникають із соціальної проблеми.

In the article it is analyzed the global information processes and the world trends of democratization in the context of new technologies of information exchange. It is presented the positive and negative factors caused by the mentioned problems.
The total trends of the Ukrainian modern press development as the important factor of information society formation
Keywords: глобальні інформаційні процеси; демократизація; масова культура; національні особливості; інформаційне виробництво; global processes; democratization; mass culture; national features; information production