Позиціонування українських виробників меду на міжнародних ринках - Лихицька Валерія Миколаївна (My University, 2023)
Метою дипломної роботи є узагальнення теоретичних підходів та розробка практичних рекомендацій щодо формування стратегій позиціонування українських виробників меду на міжнародних ринках для збільшення валютних надходжень до бюджету та зміцнення іміджу України як міжнародного товаровиробника. Об’єктом дослідження є ринкова діяльність українських виробників меду на міжнародних ринках. Предметом дослідження є стратегія позиціонування української компанії «Ukrainian bee» на міжнародних ринках меду. За результатами дослідження уточнено визначення поняття позиціонування»; виокремлено фактори міжнародного бізнес-середовища Японії та Німеччини, що впливають на українських виробників меду; виявлено моделі ринкової поведінки споживачів меду на ринку Німеччини; розроблені рекомендації щодо стратегії позиціонування меду української компанії «Ukrainian bee» на ринку Німеччини.

The object of the research is the market activity of Ukrainian honey producers on international markets. The subject of research is the positioning strategy of the Ukrainian company "Ukrainian bee" on international honey markets. The aim of the research is to generalize theoretical approaches and develop practical recommendations for the formation of strategies for the positioning of Ukrainian honey producers on international markets in order to increase foreign currency revenues to the budget and strengthen the image of Ukraine as an international producer. According to the results of the research, the definition of the concept of "positioning" was clarified; the factors of the international business environment of Japan and Germany affecting Ukrainian honey producers are singled out; patterns of market behavior of honey consumers on the German market were revealed.
Positioning of the Ukrainian honey producers in the international markets