Психологічні особливості сепарації студентської молоді від батьків - Калініна, Лілія (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Наукове новизна роботи полягає у поглибленні розуміння психологічних особливостей сепарації студентської молоді від батьків, що сприяє розвитку теоретичних знань про процеси соціалізації та формування автономії в юнацькому віці. Теоретичне значення. Робота сприяє розширенню наукових уявлень про психологічні аспекти сепарації молоді, її вплив на емоційний стан і особистісний розвиток. Практичне значення. Результати дослідження можуть бути використані як ілюстративний матеріал при викладанні психологічних у закладах виої освіти. Розроблено рекомендації батькам, викладачам і психологам щодо підтримки студентів у процесі сепарації та адаптації до самостійного життя.
Keywords: сепарація; студент; батьки; самостійність