Суспільно-просторова поляризація та (не)справедливість міських мікрорайонів – кейс мікрорайонів Києва - Москаленко, Дар’я Сергіївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Метою роботи є дослідити особливості, передумови та чинники, що впливають на поляризацію мікрорайонів впродовж їхнього формування та розвитку, оцінити перспективи тематики дослідження на загальноміському рівні. Отже, розуміння процесів суспільно-просторової поляризації на прикладі мікрорайонів м. Києва дозволить детально проаналізувати вплив історичних соціально-економічних та політичних подій на розвиток міста, вирішити проблеми та окреслити перспективи його розвитку. Об’єктом даного дослідження є мікрорайони Татарка, Оболонь та Соцмісто міста Києва, предметом – особливості суспільно-просторової поляризації та (не)справедливості у їхніх межах.
Keywords: Київ; мікрорайон; успільно-просторова поляризація