Фундаментальне наукове дослідження проблем доказування окремих корупційних злочинів - Микола Погорецький; Сергєєва, Д. Б. (Видавнича компанія «АЛЕРТА», 2019)
Процеси реформування господарської сфери в Україні виявляють низку складних проблем, які є важливими й значущими для суспільної географії. Серед таких слід відзначити проблематику будівельної сфери. Даний сектор господарства є надзвичайно соціально значущий, позаяк житло є головною матеріальною цінністю громадян, джерелом задоволення їх потреб. З іншого боку, розвиток житлового ринку здійснює істотний вплив на економічний стан. регіонів, численні проблеми ринку житлової нерухомості складно розв’язати без просторового їх розуміння і регулювання. З огляду на це, злочини у цій сфері завдають значного удару по суспільним інтересам, по економіці в цілому, по інтересам громадян та юридичних осіб. Криміналізація будівельної галузі в Україні на сучасному етапі досягла небачених масштабів. Так, значного поширення набули вчинювані у цій сфері тяжкі та особливо тяжкі злочини проти власності, у тому числі учинені шляхом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, обману та зловживання довірою, а також порушення правил охорони праці й безпеки під час виконання будівельних робіт.
Keywords: рецензія