APPLYING OF CLASSICAL TECHNQUES OF STRUCTURAL MORPHOMETRIC ANALYSIS WITH THE USING OF GIS - Іванік, О.; Тустановська , Л. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
Consideration is given to the general technique of geomorphogenesis and neotectonogenesis reconstruction on the base of structural-morphometric analysis. The classical morphometric technique is adapted to GIS with the applying of spatial analysis and spatial modeling. The possibility of this technique applying in the different landscape-climatic and structural-tectonic conditions is analyzed. The necessity of the complex using of the structural morphometry and geological research is proved.

Визначено методичні підходи до реконструкції геоморфогенезу та новітнього тектогенезу на основі застосування структурно-морфометричного аналізу. Адаптовано класичну методику морфометричних досліджень до середовища ГІС із застосуванням функціональних можливостей просторового аналізу та моделювання. Проаналізовано специфіку застосування даної методики у різних ландшафтно-кліматичних та структурно-тектонічних умовах. Підтверджено необхідність комплексного підходу до застосування структурної морфометрії із повним спектром геологічних досліджень.
ЗАСТОСУВАННЯ КЛАСИЧНИХ МЕТОДИК СТРУКТУРНО-МОРФОМЕТРИЧНОГО АНАЛІЗУ ДЛЯ РЕКОНСТРУКЦІЇ НОВІТНЬОГО ТЕКТОГЕНЕЗУ НА ОСНОВІ ГІС