Foreign policy of the "changes" B. Obama - Слободян Н. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2014)
It is focused on the comprehensive analysis of B. Obama's Middle East policy. The author analyzes the main conceptual documents of the US foreign policy, studies the realization mechanism of B. Obama's doctrine theses and draws the author's conclusions regarding its effectiveness.

Комплексно проаналізовано близькосхідну політику Б.Обами. Досліджено основні концептуальні документи щодо формування зовнішньополітичного курсу США, вивчено механізм реалізації положень доктрини Б. Обами, а також зроблено авторські висновки щодо її ефективності.
Зовнішня політика "змін" Барака Обами
Keywords: B.Obama's doctrine; foreign policy strategy; the Persian Gulf; "Cairo speech"; Strategy – 2010; "soft power"; problems of security; доктрина Б. Обами; зовнішньополітична стратегія; Перська затока; "Каїрська промова"; Стратегія – 2010; "м'яка сила"; проблеми безпеки