Міські землі у структурі землекористування (на прикладі Луганської області) - Сопов, Д. С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
Проаналізовано структуру та стан земельного фонду міст Луганської області. Виявлено спільні риси та відмінності в міському землекористуванні на її території, звернено увагу на дефіцит і нераціональне використання земель, зокрема, на неприпустиме поширення звалищ відходів, що негативно впливає на довкілля. Окреслено шляхи оптимізації землекористування в урболандшафтах.

The structure and the stage of the land found of the towns of the Luhansk region are analyzed. Common and different lines in urban land using on its territory are discovered. It is accented on the deficit and irrational land using, particularly, on inadmissible spreading of the rubbish heaps that has an unfavourable influence to the environment. Ways of the optimization of land using in urban landscapes are lined.

Проанализированы структура и состояние земельного фонда городов Луганской области. Выявлены общие черты и различия в городском землепользовании на ее территории, обращено внимание на дефицит и нерациональное использование земель, в частности, на недопустимое распространение свалок отходов, что неблагоприятно влияет на окружающую среду. Очерчены пути оптимизации землепользования в урболандшафтах.
Keywords: міські землі; землекористування; Луганська область; урболандшафт; земельний фонд