Розробка ігрового 2D рушія з використанням OPENGL - Капелянович Максим Володимирович (My University, 2021)
Під час виконання даної кваліфікаційної роботи було досліджено наявні ігрові рушії, проаналізовано переваги та недоліки. На основі отриманих знань було розроблено власний ігровий рушій на мові С++ з використанням OpenGL. Головні його переваги: компонентна структура об’єктів, для взаємодії між об’єктами і підсистемами реалізована зручна система сигналів, гнучка система налаштування груп колізій об’єктів. У випадку подальшої розробки система має такі можливості розширення: централізовану систему керування текстурами, зони колізій для оптимізації їх обробки, додавання автоматичної генерації карти для можливості пошуку шляху.