The Component Structure of the Territorial Identity of Population - Гнатюк, О. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
The component structure of the territorial identity of the population is revealed in the article. The content and key elements of main territorial identity macro-components, i.e. cognitive, affective, and pragmatist are explored. The factors, conditions and mechanism of development of territorial identity components are disclosed. The nature of the interaction of distinguished components is investigated. The ways of further research regarding territorial identity component structure are proposed in the context of solving urgent problems of geography.

Розглянуто компонентну структуру територіальної ідентичності населення. Висвітлено зміст та елементи ключових макрокомпонентів територіальної ідентичності – когнітивного, афективного та діяльнісного, розкрито чинники, умови та механізм їх формування. Досліджено характер взаємодії виділених компонентів. Запропоновано шляхи подальших досліджень компонентів територіальної ідентичності у контексті вирішення актуальних проблем географічної науки.
Компонентна структура територіальної ідентичності населення
Keywords: territorial identity; component structure; local geographical specificity; geographical image; mental structuring of geographical space; topophilia; local patriotism; rootedness; mobility; vernacular region; communality; public territorial consolidation; територіальна ідентичність; компонентна структура; місцева географічна специфіка; географічний образ; ментальна структуризація географічного простору; топофілія; місцевий патріотизм; укоріненість; мобільність; вернакулярний район; общинність; територіальна суспільна консолідованість