Оптимальне визначення найкращого об'єкта. Знаходження поровогового рівня - Римар Олексій Сергійович (My University, 2023)
В даній дипломній роботі розглядаються модифіковані версії задачі про секретаря (перебірливу наречену), а саме модифікації в яких об'єкти є смертними та відлік їх життя починається або з початку плину часу, або з моменту їх розгляду. Були проведені чисельні експерименти та висловленні припущення про характер залежності моменту зупинки від показників n та α кількості об'єктів виживання на кожному кроці відповідно. Як було видно в обох модифікаціях момент зупинки буде більш залежним від ймовірності виживання ніж від кількості об'єктів. Результати представлені у вигляді графіків, таблиць та реалізації обчислень.
Keywords: прикладна математика