Обчислення стажу та заробітної плати для пенсійного забезпечення науково-педагогічного працівника - Кучма, Ольга Леонідівна (Хмельницький університет управління та права, 2016)
У роботі звернено увагу на проблематику врахування доходів науковця для обчислення соціального забезпечення, зокрема: якщо науково-педагогічний працівник виконуватиме збільшений обсяг робіт з отриманням більшої винагороди за одним трудовим договором (суміщення), то розмір всієї винагороди буде врахований в обчислення пенсії, а якщо той самий обсяг робіт буде виконано науково-педагогічним працівником за двома трудовими договорами (сумісництво), то винагорода буде врахована тільки за одним договором. Запропоновані відповідні зміни до законодавства.
Keywords: науково-педагогічний працівник; стаж; винагорода науково-педагогічного працівника; пенсія науковця; науковець-сумісник