Глобалізаційні процеси та розвиток постіндустріального суспільства - Шуканов, П. В.; Логвин, М. М. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Розглянуті комплексно-універсальний та регіонально-просторовий підходи до визначення глобалізації. Враховані цивілізаційно-історичні закономірності та передумови глобальної трансформації антропосфери. Визначений взаємозв’язок між глобалізаційними процесами та постіндустріальним етапом розвитку суспільства.

Рассмотрены комплексно универсальный и регионально-пространственный подходы к определению глобализации. Учтены цивилизационно-исторические закономерности и предпосылки глобальной трансформации антропосфери. Определенный взаимосвязь между глобализационными процессами и постиндустриальным этапом развития общества.

The complex universal are considered and regionally spatial approaches for determination of globalization. Civilization-historical conformities to the law and pre conditions of global transformation of antroposphere are taken into account. Intercommunication is certain between globalizational processes and postindustrial stage of development of society.
Keywords: глобалізація; уніфікація; економізація; цивілізація; постіндустріальне суспільство; антропосфера; глобализация; унификация; экономизация; постиндустриальное общество; globalization; standardization; economization; postindustrial society; antroposphere