The actual problems of the tourist industry of Ukraine and the ways of its decision on the conditions of socio-economic environmental transformation - Беркова, Оксана Петрівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
Мета. Визначити основні проблеми туризму в Україні та запропонувати напрямки для їх вирішення. Методика. Під час написання були використані такі методи дослідження: аналіз, порівняльний, статистичний, системний та ін. Результати. В результаті дослідження було розглянуто актуальні проблеми туристичної галузі України. Запропоновано способи вирішення наявних проблем. Наукова новизна:Узагальнено основні проблеми України в галузі туризму та запропоновано деякі рекомендації щодо усунення наявних проблем. Практична значимість. Україна – надзвичайно перспективна країна для розвитку туризму, визначивши основні проблеми та шляхи для їх вирішення, можна значно просунути Україну на світовому туристичному ринку. Тим самим, це призведе до значного розвитку економіки країни.

Purpose. Identify the main problems of tourism in Ukraine and offer ways of solution. Methods. During the research there were used such methods as analysis: analysis, comparative analysis, statistical analysis, system analysis, etc. Results. As a result of the study, actual problems of the tourism industry in Ukraine were considered. Suggested ways to solve existing problems. Scientific novelty: An overview of the main problems of Ukraine in the field of tourism and recommendations on how to eliminate the existing problems. The practical significance. Ukraine is a very promising country for the development of tourism. Having identified the main problems and methods for solving them, Ukraine can be significantly promoted in the global tourism market. Thus, this will lead to the development of the country's economy.

Цель. Определить основные проблемы туризма в Украине и предложить пути для их решения. Методика. При написании были использованы следующие методы исследования: анализ, сравнительный, статистический, системный и др. Результаты. В результате исследования были рассмотрены актуальные проблемы туристической отрасли Украины. Предложены способы решения имеющихся проблем. Научная новизна: Обобщены основные проблемы Украины в области туризма и предложены рекомендации по устранению имеющихся проблем. Практическая значимость. Украина - очень перспективная страна для развития туризма, определив основные проблемы и пути для их решения, можно значительно продвинуть Украину на мировом туристическом рынке. Тем самым, это приведет к развитию экономики страны.
Актуальні проблеми туристичної галузі України та шляхи їх вирішення за умов трансформацій соціально-економічного середовища
Актуальные проблемы туристической отрасли в Украине и пути их решения при условии трансформаций социально-экономической среды
Keywords: проблеми; туризм; державне управління; методи вирішення; проблемы; государственное управление; методы решения; problems; tourism; public administration; methods of solution