PECULIARITIES OF MEASURES OF CONTROL OF COMPLIANCE WITH THE LABOR LAW OF UKRAINE - Кайло, І. Ю. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2020)
The paper examines the approaches to the interpretation of control measures for compliance with labor legislation, to determine its relationship with the concept of "form of control". This analysis of current legislation identifies control measures that are relevant and applicable to the subjects of labor relations. No less important is the established content and essence of each of the above measures to monitor compliance with labor legislation. This, in turn, helps to formulate the features of each measure of control over compliance with labor legislation, which will emphasize its autonomy and independence in application.

У роботі досліджено підходи до трактування заходів контролю за дотриманням трудового законодавства, визначити його співвідношення із поняттям «форми контролю». Наведений аналіз чинного законодавства виділяє заходи контролю, що є актуальними та застосовуються до суб’єктів трудових відносин. Не менш важливим, є встановлений зміст та сутності кожного із наведених заходів контролю за дотриманням трудового законодавства. Це, у свою чергу, допомагає сформулювати особливості кожного заходу контролю за дотриманням трудового законодавства,  які підкреслюватимуть його самостійність та незалежність у застосуванні.
ОСОБЛИВОСТІ ЗАХОДІВ КОНТРОЛЮ ЗА ДОТРИМАННЯМ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ
Keywords: social protection; employee; court; judicial system; social legislation.; соціальний захист; працівник; суд; судова система; соціальне законодавство.