Peculiarities of adaptation of Chinese surnames in Ukrainian language - Несина І. І. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2013)
У статті розглядаються особливості адаптації китайських прізвищ в українській мові, зокрема розглядається структура китайського прізвища; пропонуються 2 шляхи передачі таких імен українською мовою та подається найбільш адекватний спосіб передачі. Крім того, наведено перелік найрозповсюдженіших прізвищ з їх відповідною транскрипцією.
Особливості адаптації китайських прізвищ в українській мові
Keywords: Chinese and Ukrainian languages; adaptation; antroponym; surname; transcription; китайська та українська мови; адаптація; антропонім; прізвище; транскрипція