Складання туристичної схеми-путівника історичними пам'ятками м. Києва «Ahead to the Past» - Щеглов, О. В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Стаття присвячена опису процесу створення інтерактивного електронного путівника пам'ятками Києва «Ahead to the Past» («Вперед у минуле»). Розглянуто програмне забезпечення, котре використовувалося при створенні путівника, та наведено можливості й функції, які можна впроваджувати в подібні твори у майбутньому. Приділено увагу існуючим проектам даної тематики в середовищі Internet.

Статья посвящена описанию процесса создания интерактивного электронного путеводителя достопримечательностями Киева «Ahead to the Past» («Вперѐд в прошлое»). Рассмотрено программное обеспечение, которое использовалось при создании путеводителя, и приведены возможности и функции, которые можно применять в подобных произведениях в будущем. Уделено внимание существующим проектам данной тематики в среде Internet.

The article is devoted to describing of process of making out of the interactive electronic guide scheme of the historical monuments of Kiev «Ahead to the Past». It was viewed computer software which was used during working out of the guide. Possibilities and functions which can be used in such works in the future were given too. Some attention was devoted to different projects of such kind which were created earlier and used for Internet.
Keywords: історичні пам’ятки, туристична схема-путівник, електронний путівник; исторические достопримечательности, туристическая схема-путеводитель, электронный путеводитель; historical monuments, tourist guide scheme, electronic guide