Psychological features of perception and experience of solitude by teenagers - Дячок, Ольга (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2017)
The article analyzes the approaches to the definition of "loneliness". We consider the experience of loneliness as a problem in adolescence.The results of empirical research experience of solitude teenagers demonstrated the connection loneliness with vitality. In the article also analyzed perception of loneliness in adolescence.

У статті проаналізовано підходи до визначення поняття "самотність". Розглядається проблема переживання самотності у підлітковому віці. Наводяться результати емпіричного дослідження переживання самотності підлітками, в результаті якого продемонстровано зв'язок даного переживання із життєвою стійкістю особистості та проаналізовано сприйняття самотності у підлітковому віці.
Психологічні особливості сприйняття та переживання самотності підлітками
Keywords: самотність; підлітковий вік; життєва стійкість; включеність; контроль; прийняття ризику; залежність від спілкування; позитивна самотність; loneliness; adolescence; vitality; inclusion; control; acceptance; dependence on communication; positive loneliness