Шлях до De novo генерації селективних лігандів для аденозин A2B рецептора - Денисенко Олена Вікторівна (My University, 2022)
У роботі наведено результати побудування моделей QSAR («кількісних співвідношень структура-властивість») для активних лігандів аденозин А2В рецептора. Цей метод застосовує методи математичної статистики і машинного навчання для побудови моделей, що дозволяють за описом структур хімічних сполук передбачати їх властивості (фізичні, хімічні, біологічну активність). Отримані результатистворені QSAR моделі) можуть бути використані для подальшої генерації нових, потенційно активних та селективних антагоністів А2В рецептора.