Характеристика мінімального стоку періоду літньо-осінньої межені річок басейну Південного Бугу - Плебан Софія Олександрівна (My University, 2024)
Мета і задачі дослідження. Метою бакалаврської роботи є оцінка процесу формування мінімального стоку води на річках, які входять до басейну Південного Бугу. Об’єкт дослідження –річки басейну Південного Бугу. Предмет дослідження – мінімальний стік річки басейну Південного Бугу. Мінімальний стік є важливим аспектом внутрішнього розподілу стічних вод, який набуває суттєвого значення у плануванні промислових та комунальних систем водопостачання. Цей параметр визначає не лише розміри майбутніх підприємств або населених пунктів, а й можливість їх розміщення у визначеному місці. Деякі галузі промисловості та господарювання не допускають навіть найкоротшої перерви у постачанні води. Мінімальний стік також відіграє ключову роль у зрошенні. Зазвичай, найбільші обсяги водозабору на зрошення спостерігаються під час літньо-осіннього сезону. Питання збереження чистоти водних ресурсів від забруднення та виснаження також не можуть бути вирішені без адекватної оцінки мінімальних витрат води. Характеристики мінімального стоку мають велике значення у формуванні стратегій щодо впорядкування та охорони водних ресурсів.
Keywords: мінімальний стік; басейн Південного Бугу; охорона водних ресурсів; стічні води