Statistical Evaluation of the Impact of Economic Factors on Socio-Demographics of the Country - Євсєєнко, О. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
Теоретично обгрунтована необхідність моделювання взаємозе язків між економічними та соціально-демографічними показниками. Досліджено вплиє економічних та екологічних показників на соціальні та демографічні чинники розвитку країни. Дана статистична оцінка взаємозв'язків на базі кореляційно-регресійного методу аналізу.

In theory made а case the necessity of modeling economic and demographic indicators. The influences of economic, social and environmental indicators on social and demographic factors of development country are researeched. Given stafistical evaluation of relationships based on correlation and regression analysis method.
Статистична оцінка впливу економічних факторів на соціально-демографічні показники розвитку країни
Keywords: моделювання; кореляційно-регресійний метод; валова додана вартість; рівень безробітт; рівень забруднення навколишнього природного середовища; трудова міграція; природний приріст населення; modeling; correlation and regression method; gross value added; the level of unemployment; the level of environmental pollution; Iabor migration; population growth