«Новий атеїзм» як феномен сучасного західного вільнодумства - Савчук Юрій Олегович (My University, 2020)
Проаналізувавши ідеї «нових атеїстів», можна з упевненістю заявити, що даний рух має неабиякий успіх в західному медіапросторі. Завдяки найжахливішому теракту в історії Сполучених Штатів Америки, здійсненому ісламськими фундаменталістами, інтелектуальна еліта Західної Цивілізації миттєво зреагувала й почала наносити глобальну контратаку по релігії в цілому. Завдяки неабиякій сміливості й риторичному таланту «нових атеїстів», вони швидко почали відвойовувати аудиторію й отримувати тисячі погроз в свою адресу, що ще більше запалювало серця інтелектуалів, які навіть не могли уявити себе в ролі основних представників антирелігійного дискурсу на початку нового тисячоліття.