Кафедра екологічного права - (:unkn) unknown (My University, 2024)
З часу створення кафедри запроваджується спеціалізація "Екологічне та природоресурсне право", програма навчання за якою обумовила підготовку більше п’ятнадцяти основних нормативних курсів та спецкурсів, більшість із яких стали інноваційними у правничій освіті не тільки на рівні Київського національного університету, але й національного виміру. Сьогодні до послуг студентства Навчально-наукового інституту права підготовлені такі нормативні курси, як Екологічне право та Проблеми екологічного права. Підготовлені спецкурси з актуальних проблем реформування екологічних та природоресурсних правовідносин, ядерного права, правового забезпечення екологічної безпеки та здійснення екологічних прав громадян, юридичної природи договорів в екологічному праві, цивільно-правової відповідальності за ядерну шкоду, правових форм екологічного контролю, правових проблем екологічного та ядерного страхування, юридичної відповідальності за екологічним законодавством, правових проблем екологічної експертології, міжнародного екологічного права, екологічного права Європейського Союзу, еколого-правових проблем у галузі енергетики, проблем дозвільної системи в екологічному праві та ін., на базі яких формується сучасна еколого-правова свідомість, культура та світогляд наших студентів, як майбутніх фахівців-правників. За період діяльності кафедри видано десятки монографій, підручників, навчальних посібників, наукових статей, інших навчально-методичних, науково-методичних матеріалів, наукових праць членів кафедр, що отримали визнання науковців-юристів, практиків, працівників правозахисних організацій, громадських правничих об'єднань України, інших країн світу.