Diversification of Energy Dependence in Ukraine - Степанова, Алла Адамівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2015)
Висвітлено питання енергетичної диверсифікації України, яка стосується джерел постачання та напрямів використання енергоресурсів. Розглянуто вплив енергетичної залежності на національну безпеку країни. Доведено значущість диверсифікації та міжнародної співпраці на рівних умовах саме у сфері постачання енергоресурсів. Визначено можливі шляхи розв'язання енергетичної залежності України з врахуванням наявного світового досвіду, розвитку відновлювальної енергетики та енергетичного потенціалу нашої країни.

The questions of energy diversification in Ukraine concerning sources and uses of energy are revealed. The influence of the energy dependence of the national security is discussed. The importance of diversification and international cooperation on equal terms with the field of energy supply is proved. The possible solutions of the energy dependence of Ukraine are defined with consideration of international experience and development of renewable energy and potential of our country.
Диверсифікація енергетичної залежності України
Keywords: диверсифікація; енергетична безпека; географічна диверсифікація; технологічна диверсифікація; енергоефективність; diversification; energy security; geographical diversification; technological diversification; energy efficiency