Автоматичне визначення мови ворожнечі на матеріалі українськомовних текстів соціальних мереж - Дьогтяр Катерина (My University, 2023)
Метою даної роботи є виявлення змістовних складових унаявлення мови ворожнечі та створення програмного засобу, який автоматично визначатиме мову ворожнечі в українськомовних текстах. Об’єктом дослідження є українськомовні медіадописи. Предметом – особливості виявлення змістовних складових виділення мови ворожнечі. У ході дослідження охарактеризовано поняття «мова ворожнечі», описано контекст появи мови ворожнечі, висвітлено зв’язок вживання мови ворожнечі з іншими суміжними поняттями. Створено програмний засіб, який визначає мову ворожнечі, створено графічний інтерфейс програми автоматичного визначення мови ворожнечі у текстах українською мовою.