Дослідження процесів створення інноваційної системи управління розподіленими командами з використанням мета-всесвітів для координації IT-проєкту - Таюрський, Ілля (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Предметна область охоплює процеси управління цифровими проєктами, організації командної взаємодії, розробки XR-рішень та віртуальної колаборації. Метою даної роботи є аналіз та проєктування концептуальної архітектури XR-системи, яка забезпечує ефективну координацію дій розподілених команд у режимі реального часу. Мета проєкту полягає в створенні прототипу і концепції MVP XR-рішення, орієнтованого на використання у сфері управління ІТ-проєктами із залученням гнучких методологій (Scrum, Kanban) та імерсивного інтерфейсу. Об'єктом дослідження є процеси управління розподіленими ІТ-командами в умовах віртуальної взаємодії, зокрема процеси координації, комунікації та контролю в середовищах, побудованих на основі технологій мета-всесвітів. Предметом дослідження є процеси управління змістом, трудовими ресурсами, часом, ризиками, вартістю, залученням стейкхолдерів та розробки інформаційної складової у проєкті створення інноваційної системи управління розподіленими командами з використанням мета-всесвітів для координації IT-проєктів. Наукова новизна полягає у розробці інтегрованої концепції XR-системи координації з поєднанням інструментів метавсесвітів, математичного моделювання взаємодії, UX-дизайну та методів управління проєктами. Кваліфікаційна робота магістра складається зі вступу, основної частини, яка включає чотири розділи, висновків, списку використаних джерел та додатків. Робота включає 146 сторінок, з яких 121 сторінка основної частини, 36 таблиць та 26 рисунків та 3 додатки.
Keywords: управління ІТ- проєктами