Зв'язок копінг-стратегій та особистісних ресурсів з емоційним виснаженням студентів в умовах воєнного стану - Горячева, Марія (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Наукова новизна одержаних результатів полягає в тому, що: уточнено зміст поняття емоційного виснаження студентів в умовах воєнного стану з урахуванням поєднання навчальних, воєнних та особистісних стресорів; конкретизовано уявлення про копінг-стратегії та особистісні ресурси студентів як взаємопов’язану систему чинників, що опосередковують вплив стресу на емоційне виснаження; емпірично виявлено особливості взаємозв’язку копінг-стратегій, особистісних ресурсів, сприйнятого стресу й емоційного виснаження студентів у реаліях воєнного стану; Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що розроблений психодіагностичний комплекс і узагальнені емпіричні дані можуть бути використані практичними психологами закладів вищої освіти та фахівцями центрів психічного здоров’я для моніторингу емоційного виснаження студентів, оцінювання їхніх копінг-стратегій і ресурсного потенціалу, а також для планування заходів психологічної підтримки студентської молоді в умовах воєнного стану.
Keywords: копінг-стратегії; емоційне виснаження; студент; воєнний стан; війна