Методи захисту вебдодатків - Веклич, Олександр Олександрович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, загальних висновків, списку використаних джерел, має 63 сторінкок основного тексту, 7 таблиць та 39 рисунків. Список використаних джерел містить 19 найменувань і займає 2 сторінки. Метою роботи є дослідження методів захисту вебдодатків від кіберзагроз. Об’єктом дослідження є процес захисту вебдодатків. Предметом дослідження є криптографічні методи, механізми авторизації, двофакторної автентифікації та технології захисту від ін’єкцій вебдодатків. Методи дослідження, використані при підготовці кваліфікаційної роботи: • аналіз наукової літератури, документації OWASP та нормативних документів; • тестування вебдодатків; • моделювання атак. Практична цінність отриманих результатів полягає дослідженні та програмній реалізації методів захисту, які дозволяють мінімізувати ризики кібератак, запобігти витоку даних та забезпечити відмовостійкість вебдодатків.
Keywords: вебдодаток; кібербезпека; SQL-ін’єкція; HTTPS; OWASP; автентифікація; SSL сертифікати; JWT (JSON Web Token); XSS (Міжсайтовий скриптинг); DDoS-атаки; CORS (Обмін ресурсами між різними джерелами); безпека API.