Розвиток авіаційного транспорту як чинник підвищення конкурентоспроможності України на світовому ринку туристичних послуг - Балабанов, Г. В.; Ткачук, Л. М. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
Підкреслено необхідність модернізації авіаційного транспорту України як чинника підвищення конкурентоспроможності держави на світовому ринку туристичних послуг. Розкрито зміст навчальної програми дисципліни «Авіація і туризм» та її роль у підготовці магістрів з туризму у Національному авіаційному університеті.

Подчеркнута необходимость модернизации авиационного транспорта Украины как фактора повышения конкурентоспособности государства на мировом рынке туристических услуг. Раскрыто содержание учебной программы дисциплины «Авиация и туризм» и ее роль в подготовке магистров по туризму в Национальном авиационном университете.

The necessity of modernization of Ukraine’s aviation is underlined as a factor of increase of the state’s competitiveness in the world tourist market. The discipline «Aviation and tourism» contents and its role in preparation of the masters of tourism in the National aviation university are uncovered.
Развитие авиационного транспорта как фактор повышения конкурентоспособности Украины на мировом рынке туристических услуг
Keywords: транспортна інфраструктура, авіація, туризм; транспортная инфраструктура, авиация, туризм; transport infrastructure, aviation, tourism