Картографування придатності території для військових потреб засобами ГІС та ДЗЗ - Чумак Максим Васильович (My University, 2024)
У ході дослідження було проаналізовано вплив та важливість аналізу місцевості на формування військових операцій, розглянуто основні фактори оцінювання місцевості для військової сфери та визначено основні принципи та напрями застосування результатів аналізу місцевості у прийнятті військових рішень. Крім того, розглянуті різноманітні методи військового аналізу місцевості для картографування, включаючи аналіз окремих географічних особливостей місцевості, процес аналізу топографічних карт, застосування ГІС-систем та використання даних дистанційного зондування. Ключовими результатами дослідження є розроблення методології та технології картографування придатності території для військових потреб, що може бути використано для практичного застосування військовими та органами безпеки для прийняття обґрунтованих військових рішень та стратегічного планування.
Keywords: картографування; військові потреби; ГІС; ДЗЗ; аналіз місцевості