Історичні передумови формування і розвитку мережі закладів розміщення міста Львова - Завадовський, Т. Б. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
Висвітлено історію розвитку закладів розміщення міста Львова, з використанням літератури тогочасного періоду. Розглянуто історію формування готелів за типами. Зроблено аналіз сучасного стану готелів та їх подальший розвиток.

Отражена история развития заведений размещения города Львова, с использованием литературы тогдашнего периода. Рассмотрена история формирования отелей по типам. Сделан анализ современного состояния отелей и их дальнейшее развитие.

The history of development of accommodation facilities in L’viv is enlightened with the use of the literature of that time. The history of formation of hotels by types is described. The present conditions of the hotels and their further development are analyzed.
Исторические предпосылки формирования и развития сети заведений размещения города Львова
Keywords: готель, пансіон, категорії готелів, місто Львів; гостиница, пансион, категории отелей, город Львов; hotel, boarding house, hotel category, city of L’viv