Методи забезпечення безпеки у банківській інфраструктурі - Жаронкін Максим Юрійович (My University, 2023)
У роботі досліджений міжнародний стандарт PCI DSS, який регламентує набір вимог, розроблених Консорціумом індустрії платіжних карт (PCI SSC), з метою забезпечення безпеки обробки, зберігання та передачі даних платіжних карт. Розроблено конкретні рекомендації та методики для побудови гібридної, відмовостійкої інфраструктури банку з метою забезпечення високого рівня безпеки. Враховуючи різноманітні сфери банківської структури, були надані рішення та засоби для ефективного захисту інформаційного периметру. Висвітлено важливість використання хмарних технологій, зокрема хмарного рішення Azure, для побудови гібридної інфраструктури банку. Це дозволяє поєднувати локальні та хмарні ресурси, забезпечуючи гнучкість, масштабованість та високу доступність системи. Хмарні технології також надають широкий спектр інструментів для забезпечення безпеки, включаючи механізми шифрування, моніторингу, ідентифікації та автентифікації.