Література і ринок - Белімова, Тетяна Валеріївна (Ліра-К, 2026)
Навчальний посібник «Література і ринок» спрямований на формування уявлення про головні закони книжкової галузі в параметрах сучасних економічних відносин. Посібник розроблено для студентів філологічних спеціальностей, а також усіх, хто прагне поглибити власні знання з книжкової галузі, довідатися більше про особливості взаємодії видавця, автора та читача. Структура посібника поєднує виклад теоретичного матеріалу щодо історії книгодруку та сучасного функціонування книжкового простору, зокрема методів його обрахування та прогнозування, захисту авторського права та розвитку альтернативних носіїв поширення текстів, а також практичні завдання для індивідуального та групового виконання, питання для самоконтролю, списки літератури та ін. Посібник також містить порівняльний ілюстративний матеріал щодо облаштування книжкової індустрії в різних країнах світу, розвиває уявлення та дає розуміння розмаїття авторського оприявлення. Рекомендовано для використання у закладах вищої освіти.
Навчальний посібник «Література і ринок» спрямований на формування уявлення про головні закони книжкової галузі в параметрах сучасних економічних відносин. Посібник розроблено для студентів філологічних спеціальностей, а також усіх, хто прагне поглибити власні знання з книжкової галузі, довідатися більше про особливості взаємодії видавця, автора та читача. Структура посібника поєднує виклад теоретичного матеріалу щодо історії книгодруку та сучасного функціонування книжкового простору, зокрема методів його обрахування та прогнозування, захисту авторського права та розвитку альтернативних носіїв поширення текстів, а також практичні завдання для індивідуального та групового виконання, питання для самоконтролю, списки літератури та ін. Посібник також містить порівняльний ілюстративний матеріал щодо облаштування книжкової індустрії в різних країнах світу, розвиває уявлення та дає розуміння розмаїття авторського оприявлення. Рекомендовано для використання у закладах вищої освіти.
Keywords: літературознавство; книжкова індустрія; видавнича справа; книжковий ринок; авторське право; соціологія літератури