Обізнаність української молоді у техніках саморегуляції тривоги - Шуляк Дар’я Олександрівна (My University, 2023)
Робота має на меті не лише висвітлити поточний стан обізнаності української молоді у способах саморегуляції тривоги, але й запропонувати конкретні рекомендації та інноваційні підходи для покращення психічного здоров'я молоді в Україні. Об’єктом дослідження є психологічні механізми та способи саморегуляції тривожності. Предмет дослідження - використання технік саморегуляції представниками української молоді у повсякденному житті. У ході дослідження розглянуто поняття “тривога” та “тривожність” із психологічної точки зору, оглянуто існуючі способи роботи із даними станами, включаючи техніки саморегуляції, психологічні інтервенції та застосування медикаментозних рішень; проведено теоретичний аналіз психологічних механізмів діагностування та саморегуляції тривоги, враховуючи сучасні наукові підходи та концепції; визначено рівень обізнаності української молоді щодо теоретичних та практичних аспектів саморегуляції тривожності; вивчено та проаналізовано практичне застосування способів саморегуляції серед молоді; розроблено рекомендації для підвищення рівня обізнаності та практичного використання методів саморегуляції тривожності серед української молоді.