Стратегія виходу консалтингових компаній на європейські ринки - Афанасьєва, Дар’я Сергіївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти формування стратегії виходу консалтингових компаній на європейський ринок. Об’єктом дослідження виступає діяльність консалтингових компаній на міжнародних ринках. Мета магістерської кваліфікаційної роботи полягає в узагальненні теоретичних засад дослідження стратегій виходу компаній на міжнародні ринки та розробці практичних рекомендацій щодо формування стратегії виходу компанії MGNY Consulting Corp на європейський ринок з урахуванням галузевих можливостей та викликів, а також у використанні її досвіду для українських консалтингових компаній при виході на зазначений ринок. За результатами дослідження сформульовано адаптивну стратегію виходу MGNY Consulting Corp на ринки ЄС з урахуванням регуляторних, економічних і культурних особливостей. Розроблено механізми реалізації стратегії та здійснено її фінансову оцінку. Одержані результати можуть бути використані консалтинговими компаніями для успішного входження на ринки Європейського Союзу, а також при розробці галузевих стратегій міжнародної експансії.

The subject of the study is the theoretical and practical aspects of forming a strategy for consulting companies to enter the European market. The object of research is the activity of consulting companies in international markets. The purpose of the master's thesis is to summarize the theoretical foundations of the study of strategies for companies to enter international markets and to develop practical recommendations for the formation of a strategy for MGNY Consulting Corp to enter the European market, taking into account industry opportunities and challenges, as well as to use its experience for Ukrainian consulting companies when entering this market. Based on the results of the study, an adaptive strategy for MGNY Consulting Corp's entry into the EU markets is formulated, taking into account regulatory, economic and cultural features. Mechanisms for implementing the strategy have been developed and its financial evaluation has been carried out. The results obtained can be used by consulting companies for successful entry into the European Union markets, as well as in the development of industry-specific strategies for international expansion.
Strategy for Consulting Companies to Enter European Markets
Keywords: стратегія; консалтинг; міжнародні ринки; ефективність; послуги; strategy; consulting; international markets; efficiency; services