Аналіз емоційного забарвлення текстів з використанням засобів машинного навчання - Єфремов Гліб (My University, 2023)
Наукова новизна роботи полягає у створенні нового програмного продукту, який дозволяє розгорнути систему для вилучення ключової інформації з великих баз із текстом, із вибором бажаного підходу. В роботі досліджені та перевірені на практиці сучасні методи обробки даних та методи інтерпретації отриманої інформації. Були отримані наступні результати: виконано загальний огляд методів датамайнингу для коротких текстів та розробка системи для автоматизації аналізу таких текстів, розроблено програмний засіб для тестування досліджених підходів. Проаналізовано велику кількість текстової інформації у вільному доступі, порівняно результати аналізу різними методами та їх загальну ефективність в різних умовах. Скомпоновано кілька найбільш ефективних підходів для наявних даних та побудовано модель для розпізнавання емоційного навантаження текстів та ключових особливостей продуктів, подій чи політиків, на які звертають увагу автори текстів.