Управління прибутком корпорацій - Круподерова Анастасія Дмитрівна (My University, 2022)
У роботі науково обґрунтовано специфіку прибутку корпорації як економічної категорії, розглянуто її функції при розробці методичних підходів до оптимального формування та розподілу прибутку корпорацій, розкрито, що при об'єднанні компаній основою для визначення ефективності є комплекс доданків майбутньої синергії з використанням логіки виробничо-господарські складові синергії — фінансовий результат інтеграції. Економічна ефективність створення корпорації визначається тим, що очікуваний чистий прибуток материнської (головної) компанії є сумою очікуваних прибутків по окремих дочірніх підприємствах, тоді як ризик усієї корпорації менший за суму ризиків окремих компаній; розроблено удосконалений механізм управління формуванням прибутку корпорації,