The appearance of molecules of prothrombin origin in blood upon development of atherothrombotic and cardioembolic ischemic stroke - Raksha, N.; Burlova-Vasylieva, M.; Torgalo, E.; Savchuk, A. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
Increase of molecules of prothrombin origin in patients with atherothrombotic and cardioembolic stroke subtypes had been shown. It was found the presence of protein fractions in the range of molecular weights corresponding to both prothrombin molecules and its degraded forms.

Показано зростання вмісту молекул протромбінового походження у пацієнтів з атеротромботичним та кардіоемболічним підтипами інсульту. Виявлено присутність у плазмі хворих білкових фракцій у діапазоні молекулярних мас, що відповідають молекулам протромбіну та продуктам його активації.

Показано увеличение содержания молекул протромбинового происхождения у пациентов с атеротромботическим и кардиоэмболическим подтипами инсульта. Обнаружено присутствие в плазме больных белковых фракций в диапазоне молекулярных масс, которые соответствуют молекулам протромбина и продуктам его активации.
Поява в крові молекул протромбінового походження за умов розвитку атеротромботичного та кардіоемболічного ішемічного інсульту
Появление в крови молекул протромбинового происхождения при развитии атеротромботического и кардиоэмболического ишемического инсульта
Keywords: prothrombin time; molecules of prothrombin origin; atherothrombotic; cardioembolic stroke; протромбіновий час; молекули протромбінового походження; атеротромботичний та кардіоемболічний підтипи інсульту; протромбиновое время; молекулы протромбинового происхождения; атеротромботический и кардиоэмболический подтипы инсульта