Моделювання медичного сортування - Царук Роман Михайлович (My University, 2023)
Метою роботи є розробка методів моделювання медичного сортування. Були описані й проаналізовані підходи та алгоритми до медичного сортування, оглянуто теоретичний матеріал та обрано основний підхід до розв’язання задачі. Теоретичні підходи та вихідні компоненти моделі були сформульовані із урахуванням доступних емпіричних даних. Зрештою було розроблене комплексне програмне рішення з поясненнями та прикладами його застосування та аналізом його сильних і слабких сторін. В кінцевому результаті була створена програма для симуляції роботи пункту медичної допомоги, що здатна за один цикл роботи провести ряд симуляцій для різних вхідних налаштувань із аналізом результатів кожної симуляції. Результат кожної симуляції базується на численних параметрах та функціях моделі. Кінцевий результат покликаний закрити прогалину в дослідженнях медичного сортування і дати дослідникам цієї сфери новий інструмент. Робота має потенціал для практичного застосування та може сприяти знаходженню оптимальних рішень при дослідженні складних ситуацій та систем, де вони виникають, якщо їх відтворення в рамках експерименту неможливе. Загалом, отриманий інструмент має допомогти досліджувати широкий спектр складних стохастичних моделей, що виникають на стику різних дисциплін.