Історія української літературної мови в системі нового знання - Ніка, Оксана Іванівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
Акцентується увага на принципах побудови історії української літературної мови на основі сучасного рівня знань.

It is focused on the construction principles of history of the Ukrainian language based on modern level of knowledge.
History of the Ukrainian language in the system of modern level of knowledge
Keywords: історія української літературної мови; функції літературної мови; лінгвістична перспективність ідей; history of the Ukrainian literary language; literary language functions; linguistic availability of ideas