Riquet Problem for One Model Equation of the 4th Order Hyperbolic Type - Александрович, Ірина Миколаївна; Ляшко, Сергій Іванович; Ляшко, В. І.; Ляшко, Н. І.; Сидоров, Микола Володимир-Станіславович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2023)
Integral operators that transform arbitrary functions into regular solutions of hyperbolic equations of the second and higher orders are applied to solving boundary value problems. In particular, the Riquet problem for the Euler–Poisson–Darboux equation of the 4th order is posed and solved.

Iнтегральнi оператори, що переводять довiльнi функцiї в регулярнi розв’язки рiвнянь гiперболiчного типу другого i вищих порядкiв, застосованi до розв’язування крайових задач. Зокрема, ставиться i розв’язується задача Рiк’є для рiвняння типу Ейлера–Пуассона–Дарбу 4-го порядку.
Задача Рiк’є для одного модельного рiвняння гiперболiчного типу 4-го порядку
Keywords: integral operators; regular solutions; equations of higher orders; boundary value problem; iнтегральнi оператори; регулярнi розв’язки; рiвняння вищих порядкiв; крайова задача