Цифрові підписи та їх застосування - Біляк Дарія Олександрівна (My University, 2022)
У даній кваліфікаційній роботі бакалавра було проведено дослідження та аналіз цифрових підписів та реалізовано схему зв’язного кільцевого цифрового підпису на основі алгоритму цифрового підпису Шнорра.Проведено дослідження та аналіз безпеки схем цифрового підпису, їх будови, розглянуто проблеми схем цифрового підпису та можливі варіанти їх вирішення, в тому числі способи розширення обмежених по довжині та обмежених за кількістю використань схем цифрового підпису до загальних. Розглянуто найбільш розповсюджені алгоритми схем цифрового підпису. Виконано реалізацію зв’язної схеми кільцевого підпису на основі схеми цифрового підпису Шнорра LSAG, яка широко застосовується у анонімних криптовалютах, які майже унеможливлюють встановлення особистості користувача криптовалюти за історією його транзакцій.