Модель захисту від XSS атак - Южакова Тетяна Валеріївна (My University, 2024)
Метою роботи є розробка моделі захисту від XSS атак для OJS. Для досягнення мети необхідно виконати такі завдання: - дослідити проблематику захисту вебдодатків від XSS атак; - проаналізувати наявні моделі захисту від XSS атак; - розробити модель захисту OJS системи від XSS атак. Об’єктом дослідження є процес захисту вебдодатків від XSS атак. Предметом дослідження є OJS система, яка містить вразливості XSS. У роботі досліджено методи захисту вебдодатків від XSS атак. Проведено аналіз Open Journal System на наявність XSS вразливостей. Запропоновано та побудовано модель захисту OJS від знайдених XSS вразливостей. Розроблено практичну реалізацію пропонованої моделі захисту. Практичною цінністю даної роботи є розробка моделі захисту OJS від XSS атак. Результати здійснених у дипломній роботі досліджень можуть бути використані для забезпечення захисту вебдодатків від XSS атак. Наукова новизна: виявлення нових XSS вразливостей в OJS та як наслідок удосконалення моделі захисту від XSS атак. Методи дослідження: аналіз та синтез.
Keywords: вразливості; вебдодаток; вебсайт; XSS; OJS; Open Journal System; безпека вебдодатків