PSYCHOLOGICAL WELL-BEING OF INTERNATIONAL STUDENTS: FACTORS AND CONDITIONS FOR ENSURING IT - ЦЗЯХАН, Дун (Видавничо-поліграфічний центр “Київський університет”, 2024)
Background. The article examines the phenomenon of psychological well-being among foreign university students and examines the factors affecting it.Methods. The theoretical analysis of sources and generalization.Results. Factors of psychological well-being of foreign students during crises (pandemic 19) and conditions for mitigating the negative impact of forced social isolation are analyzed.Сonclusions. It is assumed that in the situation of forced migration of foreign students and their departure from Ukraineafter the start of a full-scale war, the role of social support plays a key role in the psychological well-being of foreign students.

Вступ. Розглянуто явище психологічного благополуччя серед іноземних студентів в університеті та досліджуються фактори, що на нього впливають.Методи. У процесі дослідженні було застосовано методи теоретичного аналізу джерел та узагальнення результатів досліджень зарубіжних і українських дослідників.Результати. Акцентовано увагу на висвітленні проблем психологічного благополуччя іноземних студентів у період криз (Covid-19). Проаналізовано фактори й умови для пом'якшення негативного впливу вимушеної соціальної ізоляції. Зроблено припущення, що війна в Україні значно вплинула на архітектуру освітнього процесу у вищій школі, змінила усталені форми та методи організації навчання, актуалізувала необхідність у фокусуванні уваги на психологічному стані студентства як фактора академічної успішності. У результаті виокремилась група іноземних студентів, які за фактом вимушеної міграції опинились у ситуації соціальної ізоляції, а тому потребують додаткових ресурсів задля включення в академічні процеси, забезпечення відчуття причетності до академічного середовища, усвідомленої мотивації на продовження навчання.Висновки. Ключову роль у психологічному благополуччі іноземних студентів (як безпосередньо в академічному контексті, так і міжособистісному) відіграє соціальна підтримка. Основною особою, що виконує роль зв'язку в процесі надання підтримки, є викладач, який створює можливості для встановлення взаємозв'язків між студентами, і, таким чином, підвищує відчуття значущості навчання та позитивного впливу Віддаючи пріоритет наданню соціальної підтримки іноземним студентам, університети можуть створити інклюзивне та сприятливе середовище для них, забезпечуючи психологічне благополуччя та академічну успішність.
ПСИХОЛОГІЧНЕ БЛАГОПОЛУЧЧЯ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ: ФАКТОРИ ТА УМОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
Keywords: академічна залученість; іноземні студенти; навчання в університеті; психологічне благополуччя; соціальна підтримка; соціальні мережі; academic engagement; international students; psychological well-being; social networks; social support; university studies