Екологічна стежка «Загадковість» - Дмитрук, О. Ю.; Ляшук, Ю. В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
В статті пропонується розробка екологічної стежки «Загадковість» по парку пам’ятці садово-паркового мистецтва «Феофанія». Даний маршрут несе в собі загадковий та романтичний дух парку. Він рекомендований для студентів, школярів, а також для всіх бажаючих, хто цінує та любить природу.

В статье предлагается разработка экологической тропы «Загадочность» по парку памятнике садово-паркового искусства «Феофания». Данный маршрут несет в себе загадочный и романтический дух парка. Он рекомендован для студентов, школьников, а также для всех желающих, кто ценит и любит природу.

The article proposed the project of environmental pathways «Inscrutability» in the park monument of landscape architecture «Feofaniya». This route carries a mysterious and romantic spirit of the park. It is recommended for students, schoolchildren, and for everyone who appreciates and loves nature.
Keywords: екотуризм; екоосвіта; екостежка; экотуризм; экообразование; экотропа; Ecotourism; ecological education; ecotrail