Урбанізація Волинської області: історичний аналіз та сучасні особливості з погляду життєдіяльності населення - Олійник, Я. Б.; Голуб, Г. С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
В статті обґрунтовано процеси життєдіяльності населення Волинської області на прикладі урбанізованості, як основного з показників якості життя. Зроблено історичний аналіз формування міського населення, та дано оцінку сучасним процесам урбанізації в області. Виділено міський спосіб життя, як особливий тип життєдіяльності населення і умов комфортної життєдіяльності людини. Розглянуто та проаналізовано показники побутової оснащеності населення Волинської області зручностями.

В статье обоснованы процессы жизнедеятельности населения Волынской области на примере урбанизированности, как основного из показателей качества жизни. Сделано сторический анализ формирования городского населения, и дана оценка современным процессам урбанизации в области. Выделено городской образ жизни, как особый тип жизнедеятельности населения и условий комфортной жизнедеятельности человека. Рассмотрены и проанализированы показатели бытовой оснащенности населения Волынской области удобствами.

The article based on the process of the population of Volyn region – urbanization is the example, as the main indicator of quality of life. Made a historical analysis of the formation of the urban population, and this assessment of modern processes of urbanization in the region. Highlighted urban lifestyle, as a special type of the population and the conditions of humancomfort. Reviewed and analyzed the performance of household equipment of the population of Volyn region amenities.
Keywords: урбанізація; життєдіяльність населення; міський спосіб життя; житлово-комунальне господарство