Прономінальний суб'єкт ἐγώ як засіб лексичної когезії в тексті монологічної промови Платона "Апологія Сократа" - Садовський, Антон Олегович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка)
Стаття присвячена дослідженню ключового елемента рольового дейксису – прономінального суб’єкта ἐγώ як актуалізатора потенціалу лексичної когезії, а саме його ролі у реалізації лексичної рекуренції і прономіналізації іменників у тексті монологічної промови Платона "Апологія Сократа".

Статья посвящается исследованию ключевого элемента ролевого дейксиса – прономинального субъекта ἐγώ как актуализатора потенциала лексической когезии, а именно его роли в реализации лексической рекурренции и прономинализации существительных в тексте монологической речи Платона "Апология Сократа".

This article deals with examination of a key element of role deixis – pronominal subject ἐγώ as an actualizer of lexical cohesion’s potential, specifically its role in forming of lexical recurrence and pronominalization of nouns within a text of Plato’s monological speech "Apology of Socrates".
Прономинальный субъект ἐγώ как средство лексической когезии в тексте монологической речи Платона "Апология Сократа"
Pronominal Subject ἐγώ as Mean of Lexical Cohesion within a Text of Plato’s Monological Speech "Apology of Socrates"
Keywords: прономінальний суб’єкт; прономінатив; рольовий дейксис; лексична когезія; лексична рекуренція