Потреби студентів соціономічних професій у соціально-психологічній підтримці під час війни - Долотій Анна Олегівна (My University, 2023)
У ході дослідження розроблено авторське опитування та зібрано емпіричні дані за допомогою анкетування студентів щодо їхніх потреб та запитів у соціально-психологічній підтримці в умовах війни. Результати дослідження ще раз підкреслили значимість і важливість соціально-психологічної підтримки. Згідно з результатами опитування 39,7% респондентів наразі потребують соціальної чи психологічної підтримки, тоді як 43,1% висловили потребу в ній періодично. Проведено аналіз отриманих результатів для виявлення основних тенденцій та особливостей щодо потреб студентів на підтримку, за допомогою дослідження було виділено такі: 72,4% – психологічна підтримка, 67,2% – консультації щодо подолання емоційного вигорання, 55,2% – консультації щодо подолання стресу, 36,2% – допомога у навчанні. Студенти висловили перевагу отримувати таку допомогу різними способами, включаючи групи взаємопідтримки, групові та індивідуальні консультації (як онлайн, так і особисті), анонімні чати підтримки, а також індивідуальні чи групові тренінги, семінари та супервізії. Розроблено прототип Телеграм-каналу спрямованого на покращення емоційного стану студентів соціономічних професій в умовах війни. Розроблена платформа може виступати у ролі онлайн-друга, який може надавати корисну інформацію та поради, навчить чомусь новому, підняти настрій та покращити успішність на шляху до опанування професії студентів соціономічних професій.