Financial Development аnd Remittances іn Rbmu's Countries - Bratu, R. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
The aim of this paper is to evaluate the state of development of financial system from 3 of those countries that European Union has established relation through Partnership Program, added Romania also. The research is based on the empirical evidence about the structure and performance of financial systems from RBMU's countries (Romania, Belarus, Ukraine and Moldova). The results are correlated with the influence of remittances inflows in fostering the development of financial systems, especially banking systems, analyzed from the reverse casualty approach

Метою даної роботи є оцінка стану розвитку фінансової системи в 3 з цих країн, з якими Європейський союз встановив відносини в рамках Програми партнерства, додавши Румунію також. Дослідження засноване на емпіричних даних про структуру і діяльність фінансових систем країн RBMU (Румунії, Білорусії, України та Молдови). Результати корелюють з впливом припливу грошових переказів для сприяння розвитку фінансових систем, особливо банківських систем, а також зі зворотним каузальним підходом.
Розвиток фінансових та грошових переказів в країнах RBMU
Keywords: financial system; banking system; remittances; фінансова система; банківська система; грошові перекази