Евристичний потенціал контент-аналізу при вивченні образу США в українських та російських ЗМІ - Друкаренко Марта Олександрівна (My University, 2021)
В ході написання роботи визначено передумови виникнення контент-аналізу, пояснено його сутність та виокремлено особливості застосування даного методу, було дано методологічну та загальну характеристику контент-аналізу та практично апробовано метод на прикладі дослідження образу США в українських та російських ЗМІ протягом березня 2021 року. Також визначено характерні риси образу США в українських та російських ЗМІ, встановлено співвідношення негативних, нейтральних і позитивних висловлювань про США, здійснено порівняльний аналіз образу США в українських та російських інтернет-виданнях та визначено теми, які найчастіше пов'язують з образом США в українських та російських ЗМІ. Для аналізу було обрано найбільш тиражовані українські та російські ЗМІ, а саме серед українських: «Українська правда», «5 канал», «1+1»; серед російських: «Ведомости», «Комсомольская правда» та «Комерсанть».